Optin LSP toestemming

Geeft U toestemming voor het delen van Uw medische gegevens?

Waarom medische gegevens delen?

Als U medicijnen nodig heeft van de apotheek dan is het belangrijk dat de apotheek een overzicht heeft van de medicijnen die u gebruikt. Als U ’s avonds of in het weekend een huisarts nodig heeft, dan is het belangrijk dat de huisarts uw medische  gegevens kan inzien. Zo krijgt U goede  zorg.

Hoe worden de gegevens gedeeld?

De gegevens worden elektronisch opgevraagd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal en beveiligd netwerk. De apotheker krijgt inzicht in de medicijnen die U gebruikt en de huisarts in de belangrijkste gegevens, bijv. of U ergens allergisch voor bent. Op dit moment wordt nog gebruik gemaakt van een verouderd regionaal netwerk, dat is vanaf 1 januari 2015 niet meer beschikbaar. De huisartsen en apothekers gaan gebruik maken van dit nieuwe regionale netwerk in de Haarlemmermeer. Dit kan alleen als U toestemming heeft gegeven aan Uw huisarts en apotheker.

Wilt U in de toekomst ook goede zorg?

Uw huisarts en apotheker adviseren U om toestemming te geven voor het delen van de medische gegevens, het is belangrijk voor de continuïteit van goede zorg. U kunt toestemming geven door dit bij een bezoek aan Uw eigen huisarts door te geven aan de assistente of aan de huisarts door een formulier in te vullen en in te leveren bij Uw huisarts of apotheek of online via deze website.


19-08-2013